Het verraad van Obama’s loopjongen John Kerry

Eerst kwam Kerry met het voorstel dat Hamas zich volledig diende te ontwapenen inclusief het ontruimen van alle terreurtunnels. Vervolgens steunde hij een voor Israël aanvaardbaar voorstel van Egypte voor een wapenstilstand en liet weten dat zijn eigen ideeën daarmee in overeenstemming waren.

Maar wat Kerry uiteindelijk voorstelde was iets totaal anders en kwam hij met een document wat in overleg met Hamas’ vrienden Qatar en Turkije tot stand is gekomen. Noch Israël, noch Egypte, noch het bewind van Abu Mazen (Mahmoud Abbas) waren vertegenwoordigd in die gesprekken. Alleen Israëls felste tegenstanders mochten aanschuiven. Tot verbijstering van velen in Israël kwamen de voorwaarden in dit document overeen met de eisen van de in Qatar zetelende Hamas opperschurk Khaled Mashal. Kerry presenteerde die vervolgens ‘als een Amerikaans (wapenstilstand) voorstel,’ aldus een Israëlische regeringsfunctionaris in de krant Yisrael Hayom. In zijn plan is geen enkele rekening gehouden met Israëls veiligheidsbelangen. Het gaat om een voor Israël totaal verwerpelijk document waarin de terreur van Hamas opnieuw wordt beloond. Obama eiste van Israël onmiddellijk te stoppen met aanvallen op Hamas en noemde de eis van Israël Hamas te ontwapenen een ‘zorg voor latere tijd’. Ook zei hij Turkije en Qatar te vertrouwen en dat het niet aan Israël is de onderhandelaars te kiezen. Dat Washington zich zo duidelijk achter Hamas zou opstellen had niemand in Jeruzalem verwacht. Het Israëlische veiligheidskabinet kon Kerry’s plannen aanvankelijk dan ook niet geloven, en dacht dat er sprake was van een misverstand. Maar dat was het niet!

John Kerry gets together with Foreign Ministers of Qatar and Turkey to produce Hamas-friendly cease fire proposalJohn Kerry hier in gesprek met twee van Israëls grootste vijanden, met de ministers van BuZo van Qatar en Turkije ter bespreking van een Hamas-vriendelijk staakt-het-vuren.

Het document plaatst Hamas en Israël op hetzelfde niveau, en dat terwijl Hamas op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen staat. Hamas hoeft de raketten niet te ontmantelen, de  tunnels niet te sluiten en de hele wapenvoorraad niet op te ruimen maar van Israël eist men een onmiddellijk vertrek uit Gaza. Hamas is een van de grootste terreurgroepen op aarde terwijl Obama er alles aan doet dit geboefte te behoeden voor een totale vernietiging. Ook Hillary Clinton, beoogd presidentskandidaat in 2016, verdedigde in een TV-interview met Jorge Ramos, Hamas zo goed als politiek maar mogelijk was. Zij probeerde zelfs goed te praten dat Hamas raketten afschiet van publieke gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en moskeeën, omdat zo zei ze ‘maar weinig ruimte in Gaza hebben’.Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden maakt het nog bonter die door Hamas een ‘humanitaire organisatie’ te noemen. Er lopen intussen heel wat van dit soort gestoorden in Washington rond.

Kerry is aan tafel gaan zitten met de meest radicale moslimelementen in het Midden-Oosten. Het Turkije van de huidige Turkse dictator en moslimextremist Recep Tayyip Erdogan en Qatar, financier van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de demonen van ISIS. En vlak Erdogan niet uit want deze haatprediker haalt bijna dagelijks de krantenkoppen met zijn opruiende en leugenachtige uitspraken over Israël.

Kerry’s voorstellen zijn door Israël volkomen terecht onmiddellijk naar de prullenbak verwezen. Israël wordt volgens de ideeën van Kerry niet meer toegestaan tunnels te vernietigen terwijl bekend is geworden dat Hamas van plan was op Rosh Hashanah, het Joodse Nieuwjaar, een grote aanval uit te voeren op Joodse gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook. Meer dan 200 Hamas-terroristen zouden door tunnels Israël binnendringen, om daar een bloedbad aan te richten en Israëli’s te ontvoeren naar de Gazastrook. Dat is bekend geworden uit diverse bronnen binnen militaire en andere inlichtingendiensten. Officieren van het Israëlische leger melden dat Israël met het ontdekken van de talloze tunnels een grote slachtpartij heeft weten te voorkomen in grootte vergelijkbaar met de Yom Kippur oorlog van 1973, waarin meer dan 2200 Israëli’s om het leven kwamen. Daar zullen Obama en Kerry ongetwijfeld door Israël van op de hoogte gebracht zijn. Toch moet de satanische neonazi bende die Gaza hebben omgeturnd in een totalitair moslimbastion van waaruit ze Israël terroriseren, van Kerry en Obama van de ondergang gered worden. Volgens een rapport uit 2012 voor het Journal of Palestine Studies zijn bij het graven van deze tunnels kinderen ingezet waarbij minstens 160 kinderen om het leven zijn gekomen.

Volgens Israëlische legerwoordvoerders zijn tot dusver ongeveer een derde van deze tunnelsystemen vernietigd. In Israël is men verbaasd, hoe wijdvertakt het​​ ondergrondse tunnelsysteem is aangelegd, met luchtgaten, bunkers, geheime kamers, wapen- en dynamietopslagplaatsen. Enkele tunneluitgangen waren uitgehakt tot onder het centrum van Israëlische nederzettingen.

Na de arrestatie van meer dan honderd Hamas-terroristen kreeg Israël meer informatie over het tunnelsysteem en de terreurplannen van Hamas. Legerofficieren melden, dat de afgelopen dagen steeds meer terroristen zich vrijwillig hebben overgegeven en uit hun onderaardse holen zijn gekropen. De moraal van Hamas is blijkbaar niet echt hoog, zoals ook de Arabische media hebben gemeld. Vooral nadat foto’s werden gepubliceerd, hoe 150 terroristenwerden gevangen genomen door Israëlische troepen tijdens invallen in het zuiden van Gaza.

150 gevangen genomen terroristen, ontdaan van hun bovenkleding om ervoor te zorgen dat ze geen wapens of explosieven verbergen.

Wat Kerry heeft gedaan is het dwarsbomen van een door Egypte voorgestelde wapenstilstand. Kerry en zijn baas in Washington zijn vanaf nu verantwoordelijk voor elke extra druppel bloed die wordt vergoten. Toen het Israëlische kabinet op 26 juli vergaderde over verdere acties in Gaza, klonken er naar verluid weinig vriendelijke woorden voor Kerry. Volgens Channel 2 beschreven enkele ministers de Amerikaanse minister als ‘onzorgvuldig’, ‘niet in staat om te begrijpen’ wat er op de grond gebeurt, en ‘niet in staat om de meest elementaire zaken aan te pakken’.Daar waren ze inWashington niet blij mee.

Hoe de media de leugens van Hamas weer alle aandacht geeft

Het maakt niet uit dat Hamas de gruwelijkste misdaden pleegt tegen de bevolking in Gaza. Hun vrienden in het Witte Huis hebben daar geen probleem en van ‘nieuwszenders’ als CNN, BBC en niet te vergeten de extremistische Qatarse moslimzender Al Jazeera, krijgen ze alle aandacht die ze maar willen en dat geldt eveneens voor vele andere ‘nieuwsbrengers’. Hamas levert de internationale media dagelijks nieuwe gruwelverhalen over gedode kinderen, gewonde burgers en de door Israël veroorzaakte humanitaire noodsituatie. Deze verhalen worden graag opgepikt door naïeve of Israëlivijandige journalisten, en er wordt nauwelijks navraag gedaan. Kritiek op Israël zorgt voor graag gelezen krantenkoppen. Dat Netanyahu in de wereldwijde media wordt neergezet als oorlogshitser daar verbaasd men zich in Israël al helemaal niet meer over.

Hamas heeft geleerd te scoren wanneer ze hun kinderen gebruiken voor de aangrijpende beelden die op de diverse zenders te zien zijn. Een bekroonde internationale journalist heeft een belangwekkend artikel geschreven in The Times of Israel, over de schuld die de media hebben aan het hoge dodental in Gaza. Simcha Jacobovici legt uit, dat de media niets liever hebben dan aangrijpende beelden, die snel en dramatisch een verhaal voor hen kunnen vertellen. De ‘Palestijnen’ (met name Hamas) zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen. De Israëli’s als meedogenloze, hardvochtige strijders, dat past allemaal mooi in hun gangbare vooroordelen.

Het naar buiten brengen van het aantal doden en gewonden in Gaza staat onder supervisie van Hamas. Met andere woorden: onbetrouwbare informatie. Bovendien maken ze geen onderscheid tussen burgers en gesneuvelde terroristen. Met de grootste minachting voor het leven en welzijn van de burgerbevolking in Gaza, werpt Hamas burgers in de strijd als menselijk schild en schieten ze vanachter de ruggen van deze burgers raketten en mortiergranaten af op onschuldige Israëlische burgers. Elke dode aan eigen zijde wordt van harte welkom geheten en wordt gebruikt in de wereldwijde propagandaoorlog tegen Israël. Israëlische Brigade commandanten schatten er tot dusver 700 terroristen zijn gedood waarvan tientallen in tunnels die door het leger zijn opgeblazen. Anderen menen dat dit aantal ergens tussen de 500 en 700 doden moet liggen.

De vroegere bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan Richard Kemp neemt het net als in 2009 weer op voor Israël.

Richard Kemp neemt het op voor Israël

Hij was in Israël om steun te verlenen  aan de militaire campagne tegen de terreurbewegingen in Gaza en het op te nemen tegen de tegenstanders die beweren dat het Israëlische leger daar oorlogsmisdaden zou plegen. “Geen ander leger in de wereld heeft ooit meer gedaan dan Israël nu doet om het leven van onschuldige burgers in een gevechtszone te redden”, zei Kemp in een interview met Channel 2 News, eraan toevoegend dat “omdat de wereldleiders eisen van Israël meer te doen, moet Israël misschien maar eens vragen wat het nog meer kan doen”. Nadat hij in zowel Irak als Afghanistan bevel voerde is Kemp vertrouwd met precies het soort vijand waarmee Israël wordt geconfronteerd, en de omgeving waarin het moet vechten. “Islamitische extremisten over de hele wereld maken gebruik van zeer vergelijkbare tactieken”, legde de gepensioneerde kolonel uit, zo herinnerde hij zich dat de Taliban jonge kinderen gebruiken om troepen aan te vallen. “Britse soldaten hebben juist dit soort vijand in Afghanistan en in Irak bevochten. Britse soldaten begrijpen wat Israël doet”.

Tot stomme verbazing van alles en iedereen zei Kerry plotseling de afgelopen maandag: “Wij…geloven dat ieder proces dat moet leiden tot een oplossing van de crisis in Gaza ook moet inhouden het ontwapenen van Hamas en andere terreurgroepen. Wij zullen met Israël en regionale partners en de internationale gemeenschap samenwerken om dit doel te bereiken”. Zoals de wind waait, waait zijn jasje! Afwachten maar hoelang dit nieuwe idee van hem stand houdt want morgen kan het alweer anders zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s