GroenLinks blijkt vriendje van Hamas

De dames en heren van Nu.nl dachten een mooie scoop te hebben vanochtend: GroenLinks pleit voor herziening Israël-beleid. In het berichtje laat partijleider Bram van Ojik zien dat hij het niet zo heeft op Israël en dat hij nogal begaan lijkt met het lot van de Palestijnen. Hij zegt het volgende:

“Nederland kiest altijd voor een evenwichtige benadering, maar in de praktijk is er in het conflict van evenwicht geen sprake. Terwijl Israël economisch profiteert van het Associatie Verdrag met de Europese Unie, smoort de feitelijke economische blokkade van Gaza door datzelfde Israël elke ontwikkeling in de kiem.”

Ook zegt Van Ojik dat het huidige beleid van het kabinet een “ongewenste status quo van structurele ongelijkheid” in stand houdt. Maar dit anti-Israël-geluid, want dat is het, is helemaal geen nieuw geluid binnen GroenLinks. Wie even rondkijkt op de site van GroenLinks komt al snel deze pagina over Israël en de Palestijnen tegen. Daarin gaat GroenLinks een stap verder dan in het berichtje van Nu.nl.

Citaat van GroenLinks:

De EU moet haar sancties tegen Israël stapsgewijs opvoeren, vindt GroenLinks. Voor producten uit de nederzettingen geldt al een hoger invoertarief. Het is nu tijd om het associatieverdrag tussen de EU en Israël op te schorten. Dit verdrag is gebaseerd op wederzijds respect voor mensenrechten. Zolang de Israëlische regering de rechten van Palestijnen onvoldoende respecteert, mag zij geen aanspraak maken op de handelsvoordelen die het associatieverdrag aan Israël toekent.

GroenLinks wil Israël boycotten en kapotmaken. Maar ook dat wisten we al. Als GroenLinks aan de macht zou zijn, dan zou er absoluut geen sprake zijn van de door GroenLinks zo vurig gewenste “evenwichtige benadering”. Nee, dan zou Israël het moeten ontgelden en dan krijgt Hamas, de terreurorganisatie die op de Gazastrook de baas is, alle macht in handen om te doen waar ze zin in hebben, zoals het vermoorden van Palestijnse tegenstanders, het bombarderen van Joden vanuit woonwijken en scholen en het zaaien van terreur in het Midden-Oosten.

Wie op de site van GroenLinks zoekt op de naam ‘Hamas’ komt slechts één berichtje tegen in de afgelopen vijf jaar (!). In dat berichtje staat het volgende over Hamas: “Is er met alle partijen, waaronder Hamas, in dit conflict contact om te komen tot een staakt-het-vuren?” Geen veroordeling van Hamas en zelfs geen vragen over de terreur van Hamas, helemaal niets. Dat GroenLinks Hamas oké vindt is een kwalijke zaak, omdat partij kiezen voor Hamas juist tot gevolg heeft dat de Palestijnen het nog slechter krijgen in de Gazastrook. Zo bezien is GroenLinks in feite helemaal niet begaan met het lot van de Palestijnen.

Maar goed, het is wel duidelijk, toch? Of moet ik het ook nog uitspellen voor sommigen? Oké: GroenLinks is geen vriend van Israël, maar een vriendje van de terroristen en Jodenhaters van Hamas. Het is een grove schande.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s