Iranconflict: Groot-Brittannië zou niet meer in staat zijn om oorlog te voeren tegen een islamitisch land

Het was de afgelopen jaren al te zien in conflicten waarbij Israël betrokken was: Groot-Brittannië was politiek verlamd. Het belang en de wil van de Britse bevolking telde niet meer, alleen nog maar de wens van de tot terreur bereide islamitische minderheid. Zelfs de moslims die in politiedienst waren en moesten zorgen voor de beveiliging van de Israëlische ambassade oefenden druk uit op de staat – aldus geschied in de zomer van 2006 in de Libanonoorlog of in 2010.

Nu is het duidelijk voor de Britse regering dat zij niet meer in het belang van de Britse bevolking kan handelen; en ook niet meer in het belang van de “Joodse wereldfinanciën”, zoals veel samenzweringstheoretici nog altijd geloven. Er zijn te veel tot geweld bereide moslims in Londen. En ze kunnen ook niet voorbijgaan aan de dreiging van Lord Ahmed infebruari 2009, die 10.000 tot geweld bereide jihadisten in een “demonstratie” naar het Britse parlement wilde laten optrekken mits de regering niet naar de wil van de moslims zou handelen en Geert Wilders op illegale wijze de komst naar Engeland zou verbieden.

Daarom komt deze melding vandaag alleen maar als een verrassing voor vergeetachtige journalisten en voor de nog vergeetachtiger regeringspolitici:

De nauwe vriendschap van de VS met Groot-Brittannië heeft in de atoomruzie met Iran blijkbaar grenzen: Volgens “The Guardian” willen de amerikanen in het conflict Britse militaire bases gebruiken – Londen wijst deze eis af. (…)

De aanvraag van de VS zou betrekking hebben op meerdere bases, bericht de krant onder verwijzing naar Britse regeringsvertegenwoordigers. Het zou om steunpunten in Groot-Brittannië en Britse militaire bases op het Middellandse Zee-eiland Cyprus gegaan zijn. Ook wilde Washington voor militaire vluchten gebruik maken van de Amerikaanse bases op het eiland Ascension in de zuidelijke Atlantische Oceaan en van Diego Garcia in de Indische Oceaan. Ascension behoort tot de Britse overzeese gebiedsdelen, Diego Garcia is eveneens Brits territorium.

Washington zou “verrast” geweest zijn over de afwijzende houding van Londen, zei een Britse regeringsvertegenwoordiger tegen de krant. DE VS zouden in ieder geval gerekend hebben op het verzet van de Liberaal-democraten, maar ook politici van de Conservatieven zouden hun “nee” kenbaar hebben gemaakt.

Een woordvoerster van de Britse regering zei tegen het persbureau AP dat de Britse regering in het verleden coöperatief geweest zou zijn, als het ging om het gebruik van Britse militaire basis door de VS. Zo maakte het Amerikaanse leger gebruik van Britse steunpunten om zich voor te bereiden op de invasie in Irak in 2003 (…).

Der Spiegel

De gebruikelijke samenzweringstheorieën, die overigens vaak terug te leiden zijn tot de internationale linkse en rechtse extremisten en met een beetje moeite tot aan Iraanse bronnen, beweren eenstemmig dat de wereld door een “Joodse oligarchie” geregeerd zou worden. Het kan zijn dat dit in het verleden zo was. Deze samenzweringstheorie wordt in stand gehouden, omdat de autochtone volkeren van Europa al lang gemerkt hebben dat zij via democratische weg niets meer te zeggen hebben, dat ze door vreemden worden geregeerd. Maar omdat zulke samenzweringstheorieën worden aangestuurd door schimmige figuren op de achtergrond, valt het nergens meer op dat overal waar Joodse en islamitische politici in Europees land met elkaar in conflict komen, de moslims winnen. Dat is hetgeen de samenzweringstheorieën proberen te verheerlijken. Dat was onlangs het geval bij de Franse politicus Jean-François Copé en bij de conflicten van de Joodse minister David Milliband in Londen – want op het moment van de gelinkte incidenten was hij Minister van Buitenlandse Zaken in de Britse regering.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/10/27/irankonflikt-grosbritannien-ware-nicht-mehr-imstande-gegen-einen-islamischen-staat-krieg-zu-fuhren/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s