Qatar sponsor moslimterreur en uitbuiter van gastarbeiders

Door: Franklin ter Horst

In een vlaag van volledige verstandverbijstering heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 21 oktober 2014 onder meer Qatar (Katar) verkozen om met ingang van 1 januari 2015 de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) te komen versterken. Het maakt kennelijk niet uit dat Qatar bekend staat als één van de grootste sponsoren van het hedendaagse moslimterrorisme. Bovendien heeft dit land een grondwet die gebaseerd is op de Sharia, en worden de mensenrechten van onder meer gastarbeiders op grove manier geschonden. In Qatar zijn conform de wet stokslagen en het stenigen van mensen legaal. Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. De huidige leider is emir Tamim bin Hamad al-Thani. Onder zijn leiding heeft Qatar zich ontwikkeld tot een gevaarlijke vijand van Israël en één van de belangrijkste sponsoren van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de terreurbeweging Hamas de demonen van ISIS en terreurgroepen in Libië. Op de Donor Conferentie voor Gaza van 12 oktober 2014 in Cairo, doneerde Qatar maar liefst 1 miljard dollar voor de reconstructie van de Gazastrook. Hamas zal dit geld ongetwijfeld gebruiken om wapens aan te kopen en terreurtunnels te bouwen in de strijd tegen Israël.

Tamin bin Hamad al-Thani, sponsor van islamitische doodsculturen

Qatar huisvest ondermeer Yusuf al-Qaradawi, de geestelijke leider van de Moslim Broederschap. Qaradawi staat bekend om zijn haatpredikingen op de extremistische moslimzender Al-Jazeera. Deze zender laat de kijkers al jaren in volle teugen meedrinken uit de door hen gepresenteerde anti-Israël gifbeker. Al Jazeera zetelt in Doha de hoofdstad van Qatar en is eigendom van Tamin bin Hamad al-Thani.

Daarnaast maakt Qaradawi gebruik van internet, Twitter en facebook, om de moslims wereldwijd op te hitsen en zich klaar te maken voor de jihad. Het is een extremist die de massa weet te mobiliseren en gebruikt al deze netwerken om de oprichting van een wereldwijde islamitische Unie te propageren en het Westen te destabiliseren. Ook roept hij met regelmaat op de Joden tot de laatste man uit te roeien en prijst hij Hitler voor de vernietiging van het Joodse volk. Ook vaardigde hij een fatwa uit waarin hij het vermoorden van de Libische dictator Moeammer Gadhaffi tot een religieuze plicht verhief.

In Qatar zetelt ook Hamasterreurleider en multimiljardair Khaled Meshaal. Ook deze, door Qatar zwaar gesponsorde terrorist dreigt met regelmaat met de vernietiging van Israël zoals op 15 maart 2014. Tijdens het 25-jarig jubileum van terreurbeweging Hamas, was hij voor het eerst van zijn leven op bezoek in Gaza om de feestelijke herdenkingen bij te wonen en werd hij door tienduizenden aanhangers hartstochtelijk toegejuicht. In zijn toespraak voor een geestdriftige menigte zei hij Israël nooit te zullen erkennen en strijd om Israël te verwijderen nooit op te zullen geven. Hij zei verder dat Jihad en gewapend verzet de juiste manier zijn om “Palestina” te bevrijden, en dat dit de plicht is van alle Arabieren en moslims. Hij zei voor niets anders te leven dan om Joden te doden en het Heilige Land te ‘bevrijden’ van hun aanwezigheid. Meshaal spoorde vaders aan hun kinderen al vanaf jonge leeftijd een verlangen naar de dood bij te brengen. ‘Jihad op de weg van Allah is het hoogtepunt van onze ambities … het is ons leven’, zei de terreurleider tijdens een ceremonie ter ere van moordenaars die werden gedood tijdens het uitvoeren van terreuraanslagen tegen onschuldige Israëlische burgers. Desondanks mocht hij totverbijstering van velen in Israël, aanschuiven bij de plannen van Obama’s trekpop John Kerry over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas m.b.t. de oorlog Protective Edge in de zomer van 2014. Deze plannen zijn notabene in overleg met Hamas’ vrienden Qatar en Turkijetot stand gekomen. Alleen Israëls felste tegenstanders mochten aanschuiven.

Meshaal verbleef jarenlang in Damascus onder bescherming van de Syrische dictator Bashar al-Assad maar werd begin 2012 Syrië uitgeschopt vanwege kritiek op zijn beschermheren. Meshaal zit nu in Qatar onder bescherming van de door olie schatrijk geworden voormalige kamelendrijvers die hem steunen in zijn plan de staat Israël te vernietigen.

Doha, Qatar. Hartelijke ontmoeting tussen de broeders in het kwaad Hamasterreurleider Khaled Meshaal en Moslimbroederschap extremistYusuf al-Qaradawi.

De kliek in Qatar is machtig geworden dank zij de aardgasvoorraden en de steun van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De leiders doen ijverig mee de hele wereld om te vormen tot een radicale islamdictatuur. Zij stonden mede achter de opstand in Tunesië, Libië, de terreur van Hamas in Gaza tegen Israël en tegen het bewind van Bashar al-Assad. Prinses Sheikha Hind bin Hamad bin Khalifa van Qatar noemt op Twitter de steun van haar land aan de jihadisten in Syrië een regelrechte schande in de geschiedenis van Qatar.

Jihadisten in Irak en Syrië vertellen hoe ze van wapens en munitie worden voorzien en daarna voor een verdere opleiding naar Qatar worden gebracht in een steunpunt vlakbij de grens met Saoedi-Arabië. In Qatar bevinden zich meerdere Amerikaanse steunpunten. Hier worden ze drie weken lang getraind in het gebruik van de meest moderne wapens, waaronder zware antitankwapens. Ook leren ze gevechtstechnieken, het leggen van hinderlagen voor voertuigen en het oprichten van straatblokkades. Dat vertelde een gemaskerde jihadist, die slechts met “Hussein” werd aangesproken. Klik hier voor de bron waaruit deze informatie afkomstig is.

De Qatarse leider Tamin bin Hamad al-Thani, zit ook achter oproepen tot een boycot van Israël. Meer dan 500 wetenschappers hebben daar gehoor aan gegeven en een petitie ondertekend waarin Israël ervan wordt beschuldigd de rechten van de Palestijnen te schenden en Palestijns land bezet te houden. Het gaat onder meer om medewerkers van Amerikaanse elite-universiteiten zoals Harvard, Yale en Princeton. Met de ondertekening verplichten zij zich, niet aan projecten of bijeenkomsten mee te werken die door Israëlische academische instituten worden geïnitieerd. Zij willen dergelijke projecten niet financieren, er geen lezingen geven, niet aan conferenties in dergelijke instituten deelnemen en geen artikelen in Israëlische vakbladen publiceren. Ook wat dit betreft zal Qatar wel flink met de oliegeldbuidel gerammeld zijn.

Ook zou Qatar de relschoppers die al maanden rotzooi schoppen op Israëls Heilige Tempelberg van de nodige gelden voorzien.  Het doel hiervan zou zijn, Jordanië als de beschermheer van de Al Aqsa moskee in een slecht daglicht te stellen en het Koninkrijk Jordanië te destabiliseren. De door Qatar gesteunde demonen van IS(IS) hebben hun blik immers ook gericht op Jordanië.

Zoals bekend is Qatar gastland van de 22ste editie van het FIFA wereldkampioenschap voetbal in 2022. De keuze voor Qatar leidde tot heel wat mondiale tegenstand temeer omdat in juni 2014 de Britse krant ‘The Sunday Times’ meldde dat stemgerechtigde FIFA-leden zijn omgekocht om op Qatar te stemmen. Negen stadions worden nieuw gebouwd en drie bestaande stadions worden gerenoveerd en daarvoor zijn honderdduizenden gastarbeiders aangetrokken die onder erbarmelijke omstandigheden leven en als slaven worden behandeld.  Door levensgevaarlijke en arbeidsomstandigheden hebben al tientallen van hen het leven verloren. Ze wonen in smerige barakken waar het ongedierte in rondkruipt, zonder fatsoenlijk sanitair en zonder airco, soms met twaalf man in een ruimte en dat bij een hitte van 50 graden Celsius. Ondanks beloften hier wat aan te doen, bleek de uitbuiting van onder meer Nepalese migranten ook in de zomer van 2014 nog steeds voort te duren. Ze worden tot op het bot uitgebuit. Velen van hen worden gedwongen aan het werk gezet en krijgen hun loon niet uitbetaald, omdat er wordt gevreesd dat ze anders de benen nemen om dit slavenbestaan te ontvluchten. Ook worden paspoorten afgepakt.

De slaven van Tamin bin Hamad al-Thani slaven

Deze migranten kunnen in Qatar hun rechten op geen enkele manier afdwingen. Vakbonden zijn verboden, het afsluiten van cao’s is onmogelijk en elke poging om de werkers te organiseren, heeft verregaande gevolgen. “Qatar is het rijkste land van de wereld, maar toch mag een Nepalese bouwvakker al blij zijn als hij 400 dollar per maand verdient”. Deze arbeiders, die met beloftes van goede lonen en prima omstandigheden naar Qatar worden gelokt, maken het mogelijk dat het WK Voetbal hier in 2022 plaatsvindt. In de komende jaren heeft men nog 1 miljoen arbeidskrachten extra nodig. Om evenzeer te worden uitgebuit!

Zoals gezegd heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 21 oktober 2014 Qatar verkozende Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC)te komen versterken. Een regelrechte aanfluiting gezien de wandaden van dit bewind. Van de andere kant is de UNHRC ook een club die het nagenoeg alleen maar op Israël heeft voorzien. De UNHRC is in 2006 opgericht als opvolger van de op 10 december 1946 opgerichte United Nations Commission on Human Rights. De voormalige VN-secretaris-generaal Kofi Annan stelde in 2006 voor deze club op te heffen en te vervangen omdat het teveel gepolitiseerd was geworden en dat landen erin toetraden om de misdaden van hun eigen regeringen af te schermen.In die tijd was zelfs het Libië van Moeammer Gadhaffi voorzitter van deze commissie terwijl Israël werd vergeleken met een kankergezwel en met nazi-Duitsland. Deze club moet vandaag doorgaan voor ‘onafhankelijk’ en ‘waarheidsgetrouw’ maar dat is totaal niet aan de orde want sinds 2006 is het nog steeds praktisch alleen Israël wat hun agenda domineerd alsof er geen andere problemen in de werld zijn. Sinds 2006 heeft dit VN-orgaan in totaal ruim 40 veroordelingen uitgesproken waarvan 33 m.b.t. Israël.

Van de tien speciale noodbijeenkomsten van de raad, waren er zes gericht op Israël, terwijl de terreur van Hamas volledig werd doodgezwegen. Geen enkel land in de wereld wordt ze gediscrimineerd als Israël. Het zijn nog steeds de grootste mensenrechtenschenders die in deze club de dienst uitmaken. Deze Mensenrechtenraad is niets anders dan een politiek orgaan dat zich ten doel heeft gesteld, de positie van Israël verder te ondermijnen. Dus wat dat betreft kan Israël door het lidmaatschap van Qatar nog veel meer veroordelingen tegemoet zien. Of het nu gaat om de UN Human Rights Council (UNHRC), de UN Security Council, de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) of de United Nations Educationel Scientific and Cultural Organisation (UNESCO),  allemaal houden ze zich bezig met het demoniseren van Israël.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s