De NAVO krijgt een Noorse anti-Israël activist als opperhoofd

De NAVO krijgt een Noorse anti-Israël activist als opperhoofd.

De linkse anti-Israël activist Jens Stoltenberg (van 2000 tot 2001 en van 2005 tot 2013 premier van Noorwegen) zal op 1 oktober 2014 de Deen Anders Fogh Rasmussen opvolgen als secretaris-generaal van de NAVO. De ambassadeurs van de 28 NAVO-landen hebben dat op 28 maart 2014 besloten. Manfred Gerstenfeld van het researchinstituut in Jeruzalem, Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), noemt de benoeming van Stoltenberg volslagen misplaatst. Zo betaalde de Noorse regering onder Stoltenbergs leiding de reis van twee artsen, bekend als raspropagandisten voor de terreurbeweging Hamas. Dat gebeurde tijdens Israëls militaire expeditie Operatie Cast Lead tegen Hamas na 5000 raketten op Israëlische burgerdoelen. Stoltenberg belde de artsen tijdens hun verblijf in Gaza op en bemoedigde hen: ,,Heel Noorwegen staat achter jullie.” In de loop der jaren heeft Stoltenberg gesproken op verschillende manifestaties waar extreme verbale aanvallen op Israël plaatsvonden. Stoltenbergs thuisland Noorwegen is al jaren één van de meest felle tegenstanders van Israël. Zo blijken moslimjongeren van de Al-Fatah-terreurbeweging (onderdeel van de PLO) al 15 jaar deel te nemen aan bijeenkomsten op het eiland Utoya.

Links op de afbeelding staat de nieuwe secretaris generaal van de NAVO Stoltenberg met jeugdleider Hassan Faraj van de Al-Fatah terreurbeweging op het eiland Utoya.

Twee dagen voor de door Anders Behring Breivik aanrichtte slachting op het eiland Utoya, was de Noorse minister van Buitenlandse zaken Jonas Gahr Støre op bezoek in het jeugdkamp van de Noorse sociaaldemocratische partij. Dit jeugdkamp blijkt niet alleen een kamp waar jongeren gezellig rond het kampvuur zitten maar ook wordt opgeroepen tot een boycot van Israël. Støre bekend vanwege zijn anti-Israël standpunten, hield de jongeren voor ,,dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat in de door Israël bezette Palestijnse gebieden.”Ook zei hij dat Israël er maar vast aan moet wennen dat hun staat in zijn huidige vorm, geschiedenis is. Volgens Støre heeft Israël de mening van de wereldgemeenschap verkracht en zal geen vrede hebben zolang het weigert de wapens neer te leggen. Dat de Noorse jongeren anti-Israël standpunten verkondigen is dus niet zo vreemd want ze worden door de leiders gevoed met Israëlhaat.

Støre is een fan van de terreurbeweging Hamas en verdedigt deze bende die uit is op de totale vernietiging van Israël, regelmatig in de media. Volgens Hanne Nabintu Herland, een academicus en een godsdiensthistoricus, “accepteert de Noorse regering indirect de doelstellingen van Hamas met betrekking tot etnische zuivering, terreur en de genocide op Joden.” In de week voorafgaande aan de aanslagen van Anders Behring Breivik op Utoya, werd PLO-leider Abu Mazen (Mahmoud Abbas) nog hartelijk in Oslo ontvangen. Tijdens een persconferentie tekende Støre een overeenkomst met Mazen voor de vestiging van een officiële diplomatieke post in Noorwegen.

Het antisemitisme leeft in Noorwegen als nooit te voren speciaal onder de culturele elite, academici, intellectuelen, schrijvers, journalisten, politici en andere anti-Israël lobbyisten. Er hangt een sfeer van extreem eenzijdige en uiterst negatieve houding ten opzichte van Israël. Wanneer moslimleiders Israël vervloeken, komt de Noorse elite hun rangen versterken. Een van de leidende intellectuelen in Noorwegen, Jostein Gaarder, noemde in een artikel in een Noorse krant het Judaïsme een oorlogsreligie en Israël een apartheidsstaat, daarmee in het voetspoor tredend van figuren als de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter en de Zuid-Afrikaanse Anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu.

Diverse zieke geesten beschuldigden de Israëlische inlichtingendienst Mossad ervan achter de aanslagen van Breivik op Utoya te zitten. Tijdens een toespraak aan de universiteit van Oslo gaf de vooraanstaande Noorse socioloog en ‘vredesactivist’ professor Johan Galthung, een aantal antisemitische vooroordelen ten beste waar de honden geen brood van lusten. Volgens Galthung vermoordde Anders Breivik 75 onschuldige Noren in opdracht van de Mossad. Om zijn stelling te onderbouwen adviseerde hij iedereen om het allang als verzinsel ontmaskerde haatschrift  de “Protocollen van de wijzen van Sion” maar eens te lezen. De protocollen is het meest smerige antisemitische geschrift aller tijden. Volgens deze ‘zeer geleerde professor’heeft Breivik contacten gehad met de vrijmetselarij en die organisatie heeft: ‘Joodse wortels’. Galthung waarschuwt ook de Amerikaanse media niet te vertrouwen omdat die voor 96% in handen van Joden is. Ook zegt deze ‘professor’ dat 20% van alle universiteiten in de Verenigde Staten Joods is, net als 70% van alle professoren en dat de Joodse invloed uiteindelijk leidde tot Auschwitz.

De voorzitter van de Noorse Arbeiderspartij en Holocaust ontkenner Anders Mathisen verklaarde dat er ,,geen enkel bewijs bestaat dat de Nazi’s gebruik hebben gemaakt van gaskamers of dat er massagraven bestaan.” Thorbjørn Jagland, de voormalige premier van Noorwegenen hoofd van het huidige Nobelprijs Comité, dat in een vlaag van totale verstandsverbijstering de Nobelprijs 2010 toekende aan de ‘Prince of War’ Barack Hoessein Obama, schaarde zich achter Turkije in het veroordelen van de defensieve Israëlische actie tegen het Turkse terreurschip de Mavi Marmara in mei 2010.

De leider van de socialisten Kristin Halvorsen is groot voorstander van een boycot tegen Israël. Als minister van financiën nam zij deel aan een anti-Israël protest, waarin een poster werd meegedragen met de tekst: ”Amerika en Israël: De grootste “as van het kwaad” en slogans als ”Dood aan de Joden”. Recent riep Halvorsen op tot een militaire actie indien Israël mocht besluiten tot een aanval op de met allerlei wapentuig uitgeruste terreurbeweging Hamas. Zij noemt de ‘koorknaapjes’ van Hamas slachtoffer van Israëlische agressie! Hoe gecharmeerd de Noren zijn van deze doodscultuur in Gaza mag ook blijken uit de door de Noorse televisie vertoonde anti-Israël film “Tears of Gaza”.

Tore Svedt, de bekendste neonazi van Noorwegen, verklaarde tegenover de Noorse krant Verdens Gang dat Joden ,,kwaadaardige moordenaars zijn en daarom uitgerukt moeten worden.” Een andere extreemrechtse activist Terje Sjolie zei dat ,,Noorwegen verwoest wordt door de Joden.“ De vrijheid van meningsuiting in Noorwegen geeft alle ruimte het Joodse volk en Israël te verketteren en te demoniseren. Noorwegen staat volledig onder controle van een linkse antisemitische kliek en is gaarne bereid mee te helpen aan de volledige ontmanteling van Israël. De socialist Ingrid Fiskaa zei in april 2008 te hopen dat de Verenigde Naties,,precisiegeleide raketten op geselecteerde doelen in Israël zou afvuren!”

De Noorse jongeren weten niet beter

Een in 2012 door de Noorse overheid gefinancierde studie, die door het Holocaust Centrum van Oslo werd uitgevoerd, liet zien dat 38% van Noren meent dat “Israël zich naar de Palestijnen net zo gedraagt als de Nazi ‘s ten aanzien van de Joden.” Het vergelijken van Israël met de Nazi’s is niets anders dan een schandalige vorm van antisemitische. Dit soort resultaten heeft alles te maken met het bijna dagelijks demoniseren van Israël door ministers, vakbonden, media, NGO’s, academici en daarnaast het verheerlijken van de “Bende van Ramallah”.

Dat er gelukkig ook andere meningen in Noorwegen zijn mag blijken uit het bezoek, begin december 2013, van een delegatie van 40 Noorse christenen in Israël. Ze vertelden gekomen te zijn om vergiffenis te vragen (video) voor de anti-Israël houding van Noorwegen en om hun steun uit te spreken voor de Joodse staat. Priester Terje Ligerod, hoofd van de Noorse delegatie zei: “we geloven dat we geroepen zijn om als een natie een bondgenoot te zijn en om Israël te steunen en wij als leiders willen werken voor verandering in ons land en voor een bekering onder de christenen in ons land, wij willen Israël steunen.” De delegatie van christelijke leiders, die ook vertegenwoordigers omvatte van deSami, de oorspronkelijke etnische groep van Noorwegen (in de videobeelden te zien in traditionele klederdracht), presenteerde een verklaring van 7 pagina’s waarin ze aandacht vroeg voor een aantal van de dingen waar ze berouw voor toonden waaronder ook de Oslo Akkoorden van 1993 die Israël opsplitsten en geen vrede met het PLO-bewind bracht.

Bron: Franklin ter Horst

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s